skip to Main Content
Rijbewijs A

Rijbewijs A

Na rijbewijs A halen lekker eropuit

Lijkt het jou ook zo heerlijk om op de motor te touren wanneer het lekker weer is? Misschien kun je dit samen met jouw partner doen of heb je al een leuke vriendengroep die wekelijks tourt en wil jij je hier graag bij aansluiten? Voordat het zover is zul jij je rijbewijs A moeten halen. Dankzij de fijne tips in dit blog heb jij alvast een grote voorsprong.

Starten in de herfst

De meeste beginnende motorrijles leerlingen starten met lessen in het najaar. De lente en de zomer zijn de ideale seizoenen om met de motor er op uit te gaan. Door voorafgaand aan deze seizoenen te starten heb jij als het goed is al jouw rijbewijs A in handen wanneer de lente of zomer begint. Ook is het verstandig om te lessen tijdens de winter. De winter heeft de uitdagendste maanden en het is handig om te leren hoe je in de kou moet rijden. Dit maakt het rijden in de lente en zomer alleen maar makkelijk wanneer je dit straks helemaal alleen moet doen.

Past de rijschool bij jou

Hoe snel jij jouw rijbewijs A haalt, hangt ook af van welke rijschool je kiest. Een rijschool in de buurt is een verstandige keuze. Kies voor een proefles. Tijdens deze les is het verstandig om te letten op de volgende punten:

  • Voel je een klik met de instructeur?
  • Past de lesmethode bij jou?
  • Kun je meerdere lessen per week volgen?
  • Krijg je les op een goede motor?
  • Kun je juiste kleding bij de rijschool lenen?

Pas op met te goedkope rijscholen

Een ander belangrijk punt waar je goed op moet letten is dat goedkopere rijscholen niet altijd voordeliger zijn. Goedkoop is dan vaak ook duurkoop. Als jij niet de juiste les krijgt die je nodig hebt, doe je langer over het leren, wat uiteindelijk meer geld gaat kosten. Dingen waar goedkopere rijscholen vaak slecht op scoren zijn goed opgeleide instructeurs, materiaal en hedendaagse lesmethoden.

Meer weten over het halen van rijbewijs A?

Doe je best en kies voor een goede rijschool, voor je het weet heb jij jouw rijbewijs A binnen. Heb jij al ervaring met het halen van een motorrijbewijs en heb je goede tips aan onze lezers? Laat jouw bericht dan achter in dit contactformulier.

Back To Top