skip to Main Content
Wespenbestrijding

Wespenbestrijding

Geen last meer van wespen met wespenbestrijding

De zomer staat weer voor de deur. Wat hebben we er zin in! De temperaturen vliegen omhoog, het is langer licht buiten en we kunnen weer veel leuke dingen gaan doen. Lekker naar het terras of naar het strand. Of een dagje weg. Maar wat wel vervelend is in de zomer, is dat waar je ook naartoe gaat er altijd wespen zijn die je volgen. Persoonlijk word ik daar wel een beetje kriebelig van. Daarom heb ik een aantal tips om zelf wespen te bestrijden. Wil jij ook geen last meer hebben van wespen? Lees dan snel verder voor effectieve wespenbestrijding!

De oorzaak van wespenoverlast

De ene zomer hebben we meer last van wespen dan de andere. Hoe komt dat? Ten eerste kan een wespenoverlast veroorzaakt worden door een zachte winter. Bij een zachte winter zullen er meer wespen zijn. Is er een strenge winter geweest? Dan zijn er in het voorjaar minder wespen. Ten tweede krijg je een wespenoverlast bij de geur van zoetigheid en vlees, want dat trekt wespen aan. Dek dus glazen af en ruim lege borden direct op. Dit is alvast de eerste tip voor wespenbestrijding.

Zelf wespen bestrijden

Je kunt eenvoudig zelf wespen bestrijden met een aantal doe-het-zelf middelen. Deze vormen van wespenbestrijding zijn:

  • Koop een wespenval in de winkel.
  • Steek kruidnagel in limoen, sinaassppel of citroen. Aan de combinatie van deze geuren hebben wespen een hekel.
  • Wespen houden ook niet van de geur van koffie. Leg dus gemalen koffie op een schoteltje en steek dit aan.
  • Nog een geur die wespen niet kunnen verdragen, is ammonia. Plaats dus kommetjes ammonia op tafel om wespen uit de buurt te houden.

Wat ik je wel wil meegeven, is dat deze tips geen garantie bieden tot succes. De meest effectieve wespenbestrijding is toch wel die van een professional in ongediertebestrijding.

Schakel een specialist in

Wil je zeker zijn van een effectieve wespenbestrijding? Dan kun je beter een specialist in ongediertebestrijding inschakelen. Een specialist heeft de kennis en middelen in huis om ervoor te zorgen dat wespen bij je vandaan blijven.

Heb je vragen? Laat het me weten via het contactformulier.

Back To Top