skip to Main Content
Citytrip Tel Aviv

Citytrip Tel Aviv

Wereldstad aan de middellandse zee

Ben je op zoek naar een nieuwe bestemming voor een citytrip? Een plek waar genoeg te zien en te beleven is. Met mooie architectuur en bezienswaardigheden. Maar waar je ook lekker eten en voldoende ontspanning vindt in een prettig klimaat? Dan is een citytrip naar Tel Aviv een echte aanrader. Berry Today vertelt je er alles over in dit blog. Lees snel verder!

Tel Aviv

Tel Aviv is de tweede stad van Israël. In tegenstelling tot de rest van de regio, is het er supergroen omdat het aan de middellandse zee grenst. Het hele jaar door heerst er een aangenaam klimaat. Ook in de winter is het er rond de 20 graden. Omdat het niet overdreven toeristisch is, kun je op je gemak de stad verkennen. Dit kan prima te voet of met de fiets. Want de stad is grotendeels vlak en je vindt er overal wandel- en fietspaden. Ook op culinair gebied zul je aan je trekken komen. Je kunt er heerlijk eten en drinken in de talloze barretjes en restaurantjes. Tel Aviv is een mooie mix van oud en nieuw. Er is veel oude architectuur in de Bauhaus stijl bewaard gebleven. Maar je vindt er ook wolkenkrabbers. Zo lijkt de tijd in de havens van Jaffa te hebben stilgestaan, maar waan je je in Sarona – het nieuwe zakelijke hart van de stad – in New York tussen alle moderne hoogbouw.

Jaffa, de oude havenstad

Waar je dan ook zeker naartoe moet, is Jaffa. Dit is de oude havenstad waar Tel Aviv naast is ontstaan. Als je er rondloopt, is het alsof de tijd er stil heeft gestaan. De vissersbootjes in de haven en de steegjes nemen je terug naar vervlogen tijden. Ook leuk is de rommelmarkt. Ben je op zoek naar een leuk souvenir? Je zult het er zeker vinden, maar alleen rondkijken is ook al leuk. Overdag zijn de open eetgelegenheden er dun bezaaid. Maar dat is ‘s avonds wel anders. Als de markt is opgeruimd, worden er terrassen buiten gezet. En dan valt er ook op culinair gebied genoeg te beleven.

Rothschild Boulevard

Wanneer je Tel Aviv verkent, kom je vroeg of laat uit op Rothschild Boulevard. Deze boulevard slingert door de stad heen en is in feite één groot park. Het draag bij aan het groene karakter van de stad. En wanneer je er overheen wandelt of fietst, zie je aan weerskanten de afwisselende architectuur van de stad. De kenmerkende Bauhaus stijl wordt er afgewisseld met moderne wolkenkrabbers. Een prachtig voorbeeld van hoe oud en nieuw kunnen samensmelten tot één geheel. Ben je even uitgewandeld? Langs de boulevard vind je genoeg leuke koffietentjes en eetgelegenheden. Ook vind je er de clubs en het nachtleven.

Heerlijk slenteren langs het strand

Ontspanning vind je ook op en langs het strand van Tel Aviv. Het is maar liefst 10 kilometer lang. Je vindt er een promenade waar je heerlijk over kunt wandelen en fietsen. Het strand is opgedeeld in verschillende thema’s. Kies je favoriet en geniet van de gezellige strandtentjes en neem deel aan verschillende activiteiten. Na een verfrissende duik en een hapje en een drankje, sluit je er ‘s avonds ontspannen af met een schitterende zonsondergang.

Begint het al te kriebelen? Boek dan snel een ticket voor een citytrip naar Tel Aviv. Of droom verder bij één van onze andere reisverhalen!

Back To Top