skip to Main Content
5 Tips Om Een Populaire YouTuber Te Worden

5 tips om een populaire YouTuber te worden

Wil jij een populaire YouTuber worden?

Wil je als YouTuber je eigen kanaal beginnen? Over de onderwerpen die jou interesseren? En wil je daar razend populair mee willen worden en ook nog een stinkend rijk? Dan maak je van je hobby je werk. En zoals Confucius al zei: “Als je doet wat je leuk vindt, hoef je geen dag in je leven te werken”. In dit blog vertellen we je meer over het opstarten van een carrière als YouTuber en geven we 5 tips om je op weg te helpen. Lees snel verder!

Hoe word je een populaire Youtuber?

Als populaire YouTuber ben je al snel een echte bekende Nederlander. Bovendien kun je als je genoeg volgers hebt er ook van leven. Je verdient je geld met advertenties, sponsordeals, het organiseren van events en het uitbrengen van je eigen merchandise. Maar dit soort aanbiedingen krijg je pas als je redelijk succesvol bent en een trouw publiek aan je hebt weten te binden. Dit is een proces van lange adem. Maar het begint allemaal met het ter harte nemen van de 5 onderstaande tips.

  1. Geef niet op
  2. Kies een duidelijk onderwerp
  3. Goede titels
  4. Constante stroom nieuwe content
  5. Vergeet niet te netwerken

1. Geef niet op

Sommige Youtubers zijn razend populair, terwijl andere video’s nooit worden bekeken. Hoe dit komt? Het antwoord: succes komt niet vanzelf, het is hard werken! Je zult niet in één keer succesvol worden. Door gewoon te beginnen zul je vanzelf merken wat er wel werkt en wat niet. Want de enige manier om te leren is met vallen en opstaan. Het vraagt toewijding en volharding. Maar des te groter zal de overwinning zijn als je slaagt!

2. Kies een duidelijk onderwerp

De belangrijkste manier om je te onderscheiden? Dat is door heel duidelijk voor ogen te hebben waar jouw YouTube-programma voor staat. Kies een duidelijk onderwerp en zorg dat je dit ook goed naar buiten toe communiceert. Je moet dus goed nadenken waarvoor mensen bij je terecht kunnen.

3. Goede titels

Je vlog kan nog zo goed zijn. Als mensen er niet op klikken heb je er niets aan. Zorg daarom altijd voor pakkende titels. Zo kunnen mensen het niet kunnen weerstaan om op jouw vlog te klikken. Hierbij is belangrijk dat je op een aantrekkelijke manier de inhoud van je vlog weergeeft zonder misleidend te zijn. Wat goed werkt zijn titels met een vraag erin verwerkt, een probleem dat je voor ze oplost en lijstjes. Zoals bijvoorbeeld: 5 tips om een populaire YouTuber te worden!

4. Constante stroom nieuwe content

Als kijkers je filmpjes leuk vinden, willen ze meer! Zorg dus dat je regelmatig nieuwe content plaatst. Het liefste op een vast tijdstip. Zo bind je een publiek aan je, dat uitkijkt naar jouw nieuwste filmpje. Het is dus belangrijk dat je echt leuk vindt wat je doet anders houd je dit niet vol.

5. Vergeet niet te netwerken!

Natuurlijk vraag je in ieder filmpje om ‘likes’ en ‘follows’. Maar er zijn nog meer manieren om meer volgers te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan:

  • Reclame maken op social media
  • Samenwerken met andere YouTubers
  • Plaats nuttige reacties op vergelijkbare kanalen
  • Zoek contact met reguliere media, misschien willen ze een artikel over je plaatsen

Nu je weet wat de basis voor een succesvolle YouTube-loopbaan is, kun je aan de slag. Lijkt dit je na het lezen van dit artikel toch allemaal iets teveel werk? Dan is het misschien toch niet je droom om vlogger te worden. Ga dan op zoek wat wél jouw droombaan is! Of vermaak je met één van onze andere artikelen.

Back To Top